onsdag 4 november 2009

Vår ledare är...

Årets ledare 2009.
SVT:s vd Eva Hamilton har utsetts till Årets ledare 2009. Hon tog emot utmärkelsen vid en ceremoni på Grand Hotel i Stockholm på tisdagskvällen.

"Genom ett personligt, engagerat och tydligt ledarskap har pristagaren enat, förnyat och effektiviserat en organisation som har en komplex målbild och som är utsatt för ett hårt omvandlingstryck", skriver juryn i sin motivering.

En av frågorna hon fick var om hon inte tyckte det var märkligt att bli utsedd till årets ledare efter att ha varslat hundratalt om uppsägning, men det är just det hon faktiskt delvis fått utmärkelsen för. Hennes tydlighet och saklighet. Att honinte hymlar utan skrider till verket. Jag får nog faktiskt slå ett extra slag för henne, för hymlat har hon ju verkligen inte gjort.

Utmärkelsen Årets ledare har delats ut sedan 1984. Syftet är att uppmärksamma positiva förebilder inom svenskt näringsliv och organisationsliv. Bakom utmärkelsen står tidningen Affärsvärlden, Catella och Korn/Ferry International.
Förra året fick länspolismästare Carin Götblad utmärkelsen. Bland tidigare pristagare finns Stefan Persson, H&M (1998), Carl-Henric Svanberg, Assa Abloy (1998), Lars-Johan Jarnheimer, Tele2 (2003), Gunnar Asp, Comhem (2006) och Lars Renström, Alfa Laval

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar