måndag 2 november 2009

Arbetslös?

SVT Nyhetsdivisionen Växjö söker Smålands vassaste nyhetsreporter till Smålandsnytts KalmarredaktionSVT gör public service-TV - fri television. Det innebär höga krav på kvalitet, öppenhet och nyskapande - både när det gäller program och SVTs anställda. Företaget startades 1956 och har ca 2 900 anställda och finansieras med TV-avgifter. SVT är till för alla och ska verka för ökad mångfald och mot diskriminering i alla former. Detta ska avspeglas i såväl utbud som personalsammansättning.

Smålandsnytt är den ledande regionala nyhetsförmedlaren i Småland/Öland.
Vi söker en erfaren och idérik reporter med stor nyhetsvana som brinner för att avslöja och berätta.

Smålandsnytt producerar nyheter alla dagar i veckan och Din förmåga att arbeta självständigt och bidra med nyhetsuppslag är avgörande. Du som söker ska ha examen från journalisthögskola eller dokumenterad journalistisk kompetens motsvarande en sådan. Du måste kunna formulera dig korrekt i såväl tal som skrift. I dina arbetsuppgifter kommer också ingå att publicera på webben och att redigera nyhetsreportage för tv. Vi kommer stötta dig i den utbildning som behövs för detta. Körkort är en förutsättning för arbetet som nyhetsreporter.
Förutom ovanstående kompetenser behöver du också vara en kreativ och strukturerad person med god samarbetsförmåga.

Arbetet är schemalagt och innebär både kvälls- och dagpass alla dagar i veckan. Vid tillfälliga behov ska du kunna jobba på redaktionen i Växjö.
På vår redaktion i Kalmar jobbar i dagsläget två videojournalister och en reporter på halvtid. Tillsammans med dem har du ett stort ansvar för att driva nyhetsrapporteringen från Kalmar län.

Smålandsnytt sänder åtta gånger varje vardag samt två gånger på söndagarna. Vi publicerar nyheter kontinuerligt på webben. Redaktionen har 35 medarbetare i Växjö, Jönköping och Kalmar.

Anställningen avser en tillsvidaretjänst på Smålandsnytts lokalredaktion i Kalmar med tillträde 2010-01-01 eller så snart du kan.
Mer information om tjänsten kan du få av redaktionschef Lotta Orstadius och gruppchef Astrid Eiderbrant. Fackliga frågor kan ställas till Ida Andersson, SJF samt Evert Carlsson, Unionen. Samtliga träffas på tel. 0470/77 87 00.
Din ansökan vill vi ha senast den 1 december.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar