tisdag 15 juni 2010

Mitt i natten

Tar just nu en liten paus från upplärningen på Rapport.
Gjorde min första dag i går och idag går jag brevid natt. Det är massor att lägga på minnet, så jag går som ett litet snöre bakom Peter Dahlgren och skriver ner allt som en plikttrogen student.
Imorgon onsdag kör jag troligen min första natt. Det är sista dagen med upplärningshjälp så det kan ju vara taktiskt att köra när man har någon att fråga.
Kommer vara en hejare på Polopoly efter detta, de kan jag lova.
Förutom alla knappar, streck, promptrar coh uppdateringar är maten ett annat huvudbry. Hur äter man när man jobbar mellan 20:30-06:30, några förslag?
Skulle behöva en äta, jobba, sova-klocka.

Någon som bloggar från sin iPhone? isf. hur gör man?

1 kommentar:

 1. Hej!
  Man kan ändra inställningarna i blogger och aktivera bloggning via telefonen eller via sin epostklient i mobilen.

  Gå in på bloggen med ditt användarnamn.
  Klicka sen på "Inställningar"
  Där väljer du alternativet "E-post och mobil"
  Under avsnittet "Alternativ för inlägg" hittar du tre alternativ, det understa "inaktiverad" är antagligen redan ifyllt.

  Välj istället alternativet "Publicera e-postmeddelande omedelbart". Sen väljer du ett hemligt ord som bara du känner till istället för det gråa "secretword" eller vad det nu stod.

  Tryck spara inställningar när du är nöjd med ditt ord. Tänk på att det inte blir case-sensitive när man mailar, så välj ett komplicerat ord som inte är för kort.

  När du aktiverat funktionen så går du in på din vanliga epostklient, på jobbet, hemma eller kanske i mobilen om du har en iPhone eller smartphone. Skriv ett helt vanligt e-postmeddelande, det man skriver i rubrikfältet blir rubriken på inlägget.

  I mottagarens epostadressfält skriver du tex epostadressen till bloggen. När du trycker skicka så postas det på bloggen.

  Om du har en iPhone och vill skicka en bild måste du först gå in i Bildmappen och därifrån på den bild du väljer, ta alternativet "skicka med e-post". Då öppnas e-postklienten och bilden hänger med. Jag har inte lyckats bifoga en bild från det andra hållet men det kanske någon annan vet hur man gör.

  Det finns också möjlighet att registrera sin mobil och mms- eller sms-blogga. Då går man in i alternativet "lägg till mobil enhet" istället för att skapa en epostadress.

  Den enda nackdelen med e-postbloggning är att det inte kategoriseras. Man får gå in och redigera efteråt när man kanske har mer tid.

  SvaraRadera