torsdag 20 maj 2010

MCfusk

"Endast fri television vågar granska McDonalds"

"Min reflektion när jag följt programmen om McDonalds fusk är att jag har svårt att se att TV4 eller TV3 skulle våga göra liknande grävande undersökningar."

I den läsardrivna tidningen Sourze kritiseras de kommersiella kanalerna och lokalpressen för att inte våga ta upp missförhållandena på McDonalds. - Jag är tacksam för public service, att SVT inte är beroende av annonsörer utan vågar göra grävande, avslöjande reportage och program. Och jag är lika tacksam över att SVT:s program inte styrs av statliga direktiv, direkt eller indirekt, heter det i artikeln signerad Sten O Andersson.


Läs hela artikeln här

2 kommentarer:

 1. Nej. Jag tycker nog att Sten O. Andersson är ute på hal is här. Visst vågar TV4 göra grävande och avslöjande reportage och program. Oavsett vem som råkar annonsera för tillfället i kanalen. Och det säger jag inte bara för att jag jobbar på företaget.

  Jag ser gärna dina reflektioner kring det här Lina. Delar du Sten O. Anderssons insuinanta tankar kring kommersiell TV?

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Jag säger så här: Nej jag håller inte med att TV4 inte vågar göra grävande och avslöjande reportage. Men, rätta mig om jag har fel, det var länge sedan jag såg ett reportage av denna kalibern i TV4.
  Detta är dock en väldigt intressant diskussion.

  SvaraRadera