tisdag 1 december 2009

Kvinnor kan...

inte göra rätt.

Så hette en otroligt bra krönika jag läste för ett tag sedan. Nu sliter jag mitt hår för att jag inte kan få tag i den. Krönikan handlade om hur kvinnor idag inte kan göra rätt och det intressanta var att den var skriven av en man.
Idag sliter kvinnor med karriär och familj. Eller så väljer man det ena av de och då står man antingen utan barn och en chefsposition eller med en drös kids som ska passas upp.
Som kvinna och, jo jag vill påstå att jag faktiskt har fokus på karriären idag så ser jag detta dilemma många av oss står inför.
För en del kvinnor är valen självklara, antingen familj eller jobb. Men för oss som sliter med att vilja båda (vilket jag tror är den största kategorin karriärskvinnor) är det svårt att veta när tiden är rätt att satsa på vad.
I krönikan belystes problemet med att kvinnor i karriären som skaffar barn kommer aldrig kunna göra rätt. För väljer de att sätta barnen före jobbet tittar cheferna snett på dem och undrar om de verkligen vill jobba kvar. Sätter kvinnorna barnen före jobbet, tittar kollegorna snett och undrar vad det är för kvinna som inte prioriterar sina barn.

Så vad ska vi göra?
Finns det något som heter karriär och lyckad familj i samma begrepp?

En god vän till mig, och småbarnsförälder, bloggade om ”kvallitetstid” ngt som hon ansåg myntats av föräldrar som har för lite tid för barnen.
Intressant tyckte jag.
Kommer kvallitetstid kanske införas, som wabbdagar eller föräldraledighet?
Eller kommer bara de som har råd att ta föräldraledighet en längre tid ha möjlighet att ägna tid åt barnen?

Är det pga av kvinnors dilemma, jobb eller familj, som medelåldern på förstföderskor på Östermalm i Stockholm är 37år?

Granskning någon...

1 kommentar:

  1. Hej,
    Jag har smygläst ett tag utan att kommentera. Efter att ha läst ditt inlägg här kan jag varmt rekommendera en blogg som heter NetWorking. Den handlar om exakt det du beskriver.
    http://networkingblogg.blogspot.com

    Ha det så bra!

    SvaraRadera