tisdag 18 augusti 2009

Utan Words, Vad vore vi journalister

Min generation och neråt måste vara bland de sämsta på att stava. Det var vi som började få data i skolan och det var vi som började tvingas lämna in alla skolarbeten dataskrivna.Snabbt lärde man sig att Words var ju inte bara en kul pryl utan det hjälpte en något extremt med såväl stavning som meningsuppbyggnad. Då och Nu skriver man ju av bara farten och så låter man Words rätta. Men problemen kommer när programmen man jobbar i inte har någon rättstavning. Som journalist ska man ju anse att det skrivna ordet är källan till allt... Synd bara att man inte kan titulera sig som en rättstavande sådan.Det värsta är ändå de som kommer nu för jag har sett på yngre aspiranter att där finns svårigheter med det mesta som handlar om ord.
Det skulle vara intressant att jämföra två reportrar ute i fält, en som varit med innnan datorn och en som inte varit utan.
En annan intressant jämförelse är att ta en skrivande journalist och en TV-journalist och låta de skriva ett manus utan hjälp, undrar om det även finns skillnad där?

Det finns i alla fall en anledning till varför jag valt TV och inte tidning, orden låter rätt även om de inte stavats korrekt.

Tror ni jag skrev detta inlägg i Words först?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar